MADFÆRD

Slut med lunkne madpakker: Flygtningekvinder og elever står for frokosten på Mølleskolen

Der er mere end bare god mad på menuen, når virksomheden Madfærd åbner op for deres Madskole på Mølleskolen i Ry til september. Madskolen markerer starten på et nyt samarbejde mellem Mølleskolen og virksomheden Madfærd, som skal stå for frokosten til skolens elever og personale.

Uden mad og drikke duer helten ikke. Det ved de hos virksomheden Madfærd, som fra 1. september skal stå for sund, lækker og frisklavet frokost til elever og personaler på Mølleskolen.

”Med madmod og gode råvarer vil vi sørge for at både børn og voksne får det, der skal til for at få en god dag i skolen,” siger Mie Reihs, som er organistationsansvarlig i Madfærd.

I spidsen for frokostordning står Sofie Zacho, som er uddannet i ernæring og sundhed. Hun vil sammen med flygtningekvinder og Mølleskolens egne elever på 5. og 6. årgang sørge for, at ingen går sultne fra skole, når madordningen er fuldt indfaset på skolen i løbet af efteråret. Fra 1. september tilbydes frokostordningen til elevernes mindste årgange, men fra november vil et nyt produktionskøkken danne rammen om Madfærds Madskole, så alle børn og voksne kan lade madpakken blive hjemme og lade de lunkne håndmadder være en saga blot, hvis de har lyst.

”Vores praktikanter – primært flygtningekvinder – vil sammen med de elever, som har madkundskab, og resten af vores team sørge for lækker mad til frokost. Men Madfærds Madskole er mere end bare frokost. Vi ønsker at give eleverne mod til at prøve ny mad sammen med deres venner, og vi skaber rammerne for gode samtaler omkring måltidet, så alle går fra måltidet med en god oplevelse,” fortæller Mie Reihs.

Kulturer mødes om maden
Som integreret del af Mølleskolens undervisning i madkundskab, bliver Madfærds Madskole et sted, hvor eleverne kan prøve kræfter med et mere praktisk fag end de boglige. Samtidig er Madfærds Madskole en beskæftigelsesindsats, som retter sig mod primært flygtningekvinder. Og netop det brede fokus på at hjælpe på flere områder har haft stor betydning for, at Mølleskolens ledelse har indgået samarbejde med Madfærd.

”For en skole som vores, er Madfærds læringsmæssige og beskæftigelsesrettede visioner helt i tråd med vores egne. Vi ønsker, at vores elever udfordres både kulturelt, kreativt og fagligt, og det møder Madfærd til fulde, og derfor glæder vi os meget til, at vi er helt oppe i gear,” fortæller skoleleder på Mølleskolen Kristian Toft.

Mølleskolen er pilotskole for Madfærds ideer og visioner, og virksomheden arbejder i øjeblikket på konkrete aftaler om at udvide deres madskoler til flere skoler i både Aarhus og Skanderborg.

For yderligere informationer om Madfærd gå til www.madfaerd.org, eller find Madfærd på Facebook og Instagram. Interesserede er desuden meget velkomne til at kontakte organisationsansvarlig Mie Reihs direkte på telefon +45 42 97 22 25.